skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Een marmeren vloer behandelen en onderhouden? Bekijk onze tips!

Zo kunt u het beste uw marmer vloer behandelen

U zult vast weten dat marmer duurzaam en tijdloos is. Om ervoor te zorgen dat een marmeren oppervlak, zoals een vloer, in huis lang mooi blijft, is de juiste behandeling nodig. Marmer kan na een tijd namelijk dof worden en beschadigd raken. Gelukkig zijn er verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw marmeren vloer mooi en glanzend blijft. ADM Vloerreinigers vertelt u hier meer over marmer behandelen.

Marmer reinigen

Na verloop van tijd kunnen er vlekken in marmer ontstaan. Dit komt door het morsen van bijvoorbeeld dranken zoals koffie, thee en fris. Als dit gebeurt is het erg belangrijk om deze vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Als u dit niet snel doet, kan het namelijk zo zijn dat u deze vlekken er na een tijd niet meer uit krijgt. Voor het reinigen hiervan, heeft u de volgende spullen nodig:

  1. Een emmer met lauwwarm water
  2. Groene zeep, soda of een neutrale zeep speciaal voor kalkhoudende marmersoorten
  3. Een vlakmop, zachte doek of spons (gebruik nooit een schuurspons of een schuurspons met daarin een reinigingsproduct)
  4. Schoon water om eventueel te spoelen
  5. Een zeem, droge doek of schone vlakmop om eventueel na te poetsen

Regelmatig onderhoud

Om uw marmer mooi te houden, is het essentieel om regelmatig onderhoud te plegen. Maak uw marmeren oppervlak regelmatig schoon op de bovenstaande manier en vermijd daarbij altijd zure en schurende middelen. Hoe sneller u vlekken van morsen op marmer schoonmaakt, hoe langer u uw marmer oppervlak mooi en glanzend houdt.

Dof marmer weer glanzend krijgen

Dof marmer weer glanzend krijgen, kan op de volgende manieren.

Marmer handmatig schoonmaken

Gebruik een neutrale reiniger voor marmer of natuursteen en fijn staalwol. Doordat staalwol een licht schurend effect heeft, zullen doffe vlekken op het marmer veel sneller verdwijnen voor het blote oog. Doffe plekken zullen over het algemeen voor 80% – 90% verdwijnen.

Marmer machinaal behandelen

Marmer behandelen met oplosmiddelen is niet altijd voldoende. Soms is er meer nodig. Daarbij kunt u denken aan marmer behandelen door het te schuren of slijpen of het te laten polijsten om het gewenste resultaat te behalen. Het marmer wordt dan licht geschuurd met speciale schuur- en polijstschijven en hierna weer opgebouwd tot een gezoet of een gepolijst niveau. De doffe vlekken zijn dan niet meer zichtbaar. Weet wel dat u deze manier van marmer glanzend maken beter kunt overlaten aan een specialist in vloerreiniging.

Meer informatie? Neem contact op met ADM Vloerenreinigers

Zelf uw marmeren vloer behandelen in Amsterdam of omgeving? Dat kan natuurlijk best spannend zijn. Als u merkt dat u het zelf niet voor elkaar krijgt, schakel dan ADM Vloerreinigers in voor een topresultaat. Meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top