skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Welke soorten natuursteen zijn geschikt in de woonkamer?

Waarmee creëert u een stijlvolle en aantrekkelijke woning?

Bent u ook één van de vele liefhebbers van natuursteen? Dan bent u in goed gezelschap, want in Nederland hebben veel mensen een natuursteen vloer in huis of op hun terras in de tuin. Zoals u wellicht weet is natuursteen voor veel doeleinden geschikt. En omdat wij regelmatig de vraag krijgen over welke soorten natuursteen het meeste geschikt zijn in de woonkamer, hebben wij dit blog gemaakt met uitleg hierover.

Veelzijdig natuursteen

Natuursteen is een veelzijdig materiaal dat voor een grote verscheidenheid toepassingen kan worden gebruikt. Of het nu gaat om het creëren van een prachtige keuken of om het verfraaien van een woonkamer; natuursteen kan een unieke aanvulling zijn op een ruimte in huis. Maar welke soorten natuursteen zijn er, en welke zijn het meest geschikt voor uw vloer in de woonkamer?

Meest toegepaste natuursteen in woningen

Marmer, graniet en leisteen zijn de soorten natuursteen die het meest worden gebruikt in woningen. Marmer is een soort kalksteen die wordt gekenmerkt door zijn vele kleuren en variatie in patronen. Door zijn veelzijdigheid is marmer ideaal voor het creëren van een vloer met een aantrekkelijke en luxueuze uitstraling. Graniet is een andere populaire optie. Graniet heeft een stevige structuur en kleuren die variëren van zwart tot roze. Leisteen is een sterk en duurzame natuursteen die verschillende kleuren verkrijgbaar is, waardoor het perfect is voor het creëren van een rustieke vloer met dito sfeer.

Andere soorten natuursteen

Naast deze soorten natuursteen, zijn er ook andere natuursteen soorten die geschikt zijn voor gebruik in de woonkamer. Travertin is een kalksteen die perfect is voor het creëren van een landelijke sfeer. Het is licht van kleur en heeft vaak unieke donkere vegen. Leisteen is een zeer stevig materiaal dat vaak in donkere tinten verkrijgbaar is. Het is ideaal als vloer in een modern interieur.

Welke natuursteen in uw woonkamer?

Als u op zoek bent naar een fraaie natuursteen vloer voor in uw woonkamer, is het belangrijk rekening te houden met de stijl en kleur. Bepaal ook of u een glanzende of matte vloerafwerking wilt. Vergelijk verschillende soorten natuursteen om te ontdekken welke het beste bij uw wensen past. Met de juiste keuze aan natuursteen, creëert u gegarandeerd een stijlvolle en aantrekkelijke woning.

Meer informatie? Neem contact op met ADM Vloerenreinigers

Als specialist in het reinigen, behandelen en onderhouden van natuursteen vloeren, kunnen wij u natuurlijk ook uitstekend adviseren over natuursteen voor in uw woonkamer. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Bel naar 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top