skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Wat kun je doen als uw Travertin vloer is beschadigd?

Omgaan met krassen, deuken en beschadigingen bij een travertin vloer

Travertin is een prachtig natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt voor vloeren vanwege zijn unieke textuur en esthetische waarde. Hoewel travertin dus duurzaam is, kunnen er toch op een gegeven moment krassen, deuken en andere beschadigingen opdoemen. Gelukkig zijn er manieren om die problemen effectief aan te pakken om zo uw travertin vloer in optimale conditie te houden. ADM Vloerenreinigers geeft u hiervoor enkele handige tips en adviezen.

Regelmatig onderhoud

Tip 1 is eigenlijk een beetje een open deur, maar één van de beste behandelingen van travertin vloeren om krassen en deuken te voorkomen, is regelmatig onderhoud van de vloer. Stofzuig uw vloer dus regelmatig om zand en vuil te verwijderen voordat het krassen kan veroorzaken. Gebruik ook een zachte bezem of een microvezel dweil om de vloer schoon te maken.

Beschermende matten en viltjes

Leg matten neer bij doorgangen en ingangen om vuil en gruis te verminderen. Gebruik ook een viltje onder meubels om krassen te voorkomen wanneer u ze verplaatst. Let er ook op dat ze na verloop van tijd nog hun beschermende werk doen en vervang ze indien nodig.

Wees voorzichtig met schoonmaakmiddelen

Gebruik bij voorkeur geen agressieve schoonmaakmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor travertin. Gebruik in plaats daarvan een pH-neutraal reinigingsmiddel en volg de instructies op de verpakking. Test altijd een klein stukje van de vloer, voordat u een nieuw schoonmaakmiddel op de hele vloer gebruikt.

Vlekken behandelen

Travertin is vatbaar voor vlekken, vooral door zure stoffen zoals citroensap of azijn. Behandel vlekken zo snel mogelijk met een mild reinigingsmiddel of een pasta van water en zuiveringszout. Vermijd het gebruik van schurende materialen die de vloer verder kunnen beschadigen.

Travertin polijsten

Heeft u toch kleine krassen en deuken in de vloer? Dan kunt u beschadigde gebieden laten polijsten met een fijn schuurmiddel of – beter nog – ADM Vloerenreinigers inschakelen.

Professionele restauratie

Heeft u flinke krassen, scheuren of beschadigingen in uw travertin vloer? Dan is het verstandig om uw vloer professioneel te laten restaureren. Onze experts beschikken over de juiste kennis en gereedschappen om uw travertin vloer weer in topconditie te brengen. Met de juiste preventieve maatregelen en een passende behandeling kunt u jarenlang genieten van uw prachtige travertin vloer in uw woning.

Meer weten over het onderhoud van travertin?

Wilt u meer informatie over het onderhoud van travertin en uw travertin vloer? Of wilt u ons inschakelen voor een dieptereiniging om de levensduur van uw vloer te verlengen? Bel naar 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top