skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Travertin vloer reinigen

AMD Vloerenreinigers reinigt uw travertin vloer

Wilt u graag uw travertin vloer laten reinigen? Daar weet ADM Vloerenreinigers alles vanaf! Door uw travertin vloer te laten reinigen door een specialist blijft hij mooi en gaat de vloer jarenlang mee. In dit blog vertellen we u wat een travertin vloer precies is. En we leggen uit hoe het reinigen en onderhouden daarvan in zijn werk gaat.

Wat is travertin?

Travertin, soms ook wel travertijn genoemd, is een bouwmateriaal voor onder andere vloeren, trappen en wanden. Het wordt al eeuwen gebruikt. Travertin ontstaat in warme bronnen met veel kalk in het water. Wanneer het CO2-gehalte in het water daalt, bijvoorbeeld door stijgende temperaturen, slaat er kalk in het water neer. Hierdoor ontstaat Travertin. Wat deze kalksteen zo bijzonder maakt, is de onregelmatigheid van het materiaal. Door takjes, bladeren of andere materialen die in het water vallen, ontstaan onregelmatige karakteristieke poriën.

Een travertin vloer reinigen

Travertin is een kalksteen. Zuren en water kunnen de vloer dus aantasten. Het is daarom belangrijk dat u een nieuwe vloer laat behandelen door een specialist om schade te voorkomen. ADM Vloerenreinigers kan uw travertin vloer voor u impregneren. Hierbij wordt een beschermlaag aangebracht op de vloer. Dan kunnen vocht, vuil en vet niet meer in de steen trekken. Na het impregneren is travertin een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Door uw vloer regelmatig te laten reinigen door ADM Vloerenreinigers blijft hij lang mooi!

3 vormen van onderhoud

Het kan gebeuren dat een travertin vloer na een tijdje toch dof wordt of beschadigt. Dit kan gebeuren wanneer u de vloer niet regelmatig hebt laten reinigen. Er zijn diverse technieken om dat te verhelpen. Wij noemen er 3:

  • Schuren: met water en schuurschijven van diamant wordt uw travertin vloer weer glimmend. Dit heet ook wel travertin slijpen.
  • Kristalliseren: hierbij wordt de bovenste laag van de vloer behandeld.
  • Polijsten: door deze manier van diep slijpen en stofvrij impregneren verdwijnen zelfs diepe krassen.

Laat u adviseren door de professionals van ADM Vloerenreinigers kunnen over de beste vorm van onderhoud voor uw travertin vloer.

Contact met ADM Vloerenreinigers

Na een behandeling van een specialist ziet uw travertin vloer er weer fantastisch uit. Wilt u een afspraak maken met ADM Vloerenreinigers? Of wilt u meer informatie over het reinigen van een travertin vloer? Vul dan het contactformulier op onze website in of neem contact met ons op via 0251-836366. U kunt ook een e-mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top