skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Travertin vloer onderhouden? Zo werkt het!

Zo kunt u uw travertin vloer onderhouden

Heeft u een travertin vloer in uw woning of pand? Dan bent u vast blij met deze stijlvolle en prachtige vloer. Travertin is in principe een vrij onderhoudsarme vloer die niet snel vies wordt. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat er vuil op terecht komt. Om ervoor te zorgen dat uw travertin vloer mooi blijft, is het goed onderhouden van de vloer toch belangrijk. Daarom vertelt ADM Vloerreinigers u in dit artikel meer over het onderhouden van een travertin vloer.

Vegen en stofzuigen

Om uw travertin vloer mooi te houden is regelmatig onderhoud altijd verstandig. Zorg ervoor dat u uw vloer regelmatig veegt met een zachte bezem. U kunt uw travertin vloer ook stofzuigen met een zachte stofzuiger om zo gruis en stof te verwijderen. Pas op dat u geen harde bezems of borstels gebruikt. Deze kunnen makkelijk krassen veroorzaken aan het oppervlak.

Schoonmaken

Als het op dweilen aankomt, gebruik dan altijd een neutrale reiniger. Let er ook altijd op dat eventuele schoonmaakproducten die u gebruikt, geschikt zijn voor natuursteen. Vermijd vrij verkrijgbare schoonmaakmiddelen die zure bestanddelen bevatten en zo uw travertin vloer kunnen beschadigen.

Warm water, zachte reinigingsmiddelen en een microvezeldoekje of dweil zijn meer dan genoeg om een travertin vloer goed te onderhouden. Zodra u de vloer hiermee hebt schoongeveegd, kunt u het vocht wat verwijderen met een droge microvezeldoek of dweil. Hoe vaak u uw travertin vloer moet dweilen? Eén keer per week dweilen is voldoende. Heeft u eten of drinken gemorst? Veeg dit dan meteen schoon om etsen en/of vlekken te voorkomen.

Beschermen

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er daarom voor dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om uw travertin vloer te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld rubberen beschermers voor uw meubels om te voorkomen dat geschuif ermee uw vloer niet beschadigt. Zorg er daarnaast voor dat uw tegels en voegspecie in goede staat zijn. Check elke 6 maanden even op scheuren, verkleuring of afbrokkeling.

Hulp nodig bij uw travertin vloer schoonmaken?

Door uw travertin vloer goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat deze lang meegaat en lang mooi blijft. Zijn er in de loop der tijd toch vlekken in gekomen die er niet uitgaan? Zijn er beschadigingen opgetreden en wilt u hiervoor uw travertin vloer laten schuren? Schakel dan de hulp in van de specialisten van ADM Vloerenreinigers. Bel ons via 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top