skip to Main Content
Offerte binnen 1 dag Gratis inspectie op locatie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Tips om een natuursteen vloer te onderhouden

Bent u de trotse eigenaar van een natuursteen vloer? Dan weet u dat het niet zo gemakkelijk is om natuursteen te reinigen. In dit blog geven wij u graag enkele handige tips om uw natuursteen vloer mooi te houden.

Laat uw natuursteen vloer behandelen door ADM Vloerenreinigers

Als u zeker wilt weten dat uw natuursteen vloer mooi blijft, dan kunt u het best ADM Vloerenreinigers inschakelen. Door uw vloer te polijsten kunnen wij eventuele doffe vlekken verwijderen en uw natuursteen vloer weer laten stralen. Vervolgens impregneren wij de vloer om te voorkomen dat er vuil in kan trekken. Ook kunnen we uw vloer voor u kristalliseren. In dat geval wordt de vloer eerst grondig ontvet, oftewel alkalisch gereinigd, waarna we hem slijpen met een diamantschijf. Met kristalpoeder kristalliseren we tenslotte de natuursteen vloer, zodat hij de glans weer terug krijgt.

Hoe u zelf uw natuursteen vloer kunt onderhouden

Het is verstandig om uw natuursteen vloer eens in de vijf jaar onder handen te laten nemen door ADM Vloerenreinigers. In de tussentijd kunt u uw vloer zelf reinigen. Wij geven graag enkele tips:

  • Stofzuig de vloer met een speciale parketborstel of veeg hem met een zachte borstel
  • Schrob de vloer niet
  • Gebruik lauwwarm water met zacht schoonmaakmiddel om de vloer te reinigen
  • Gebruik geen baksoda of producten met een hoge pH-waarde om de vloer schoon te maken
  • U kunt het best gebruik maken van schoonmaakproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor uw vloertype
  • Maak de vloer niet te nat, dweil dus ook niet te vochtig
  • Gebruik geen schuursponsje om de vloer te poetsen

Heeft u per ongeluk een vlek gemaakt op uw natuursteen vloer? Dep deze dan eerst goed droog met keukenpapier of een theedoek en gebruik vervolgens Tovergom om de vlekken mee te behandelen.

Contact met ADM Vloerenreinigers

Wilt u uw natuursteen vloer laten onderhouden door ADM Vloerenreinigers, of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag. Via het online contactformulier hier op de site kunt u gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. U kunt ons ook telefonisch bereiken op het nummer 0251-836366 of een mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl. ADM Vloerenreinigers is dé specialist op het gebied van natuursteen onderhouden!

Back To Top