skip to Main Content
100% Tevredenheidsgarantie Betrouwbare specialisten Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Tips bij het onderhouden van Chinees hardsteen

Hoe onderhoud ik Chinees haardsteen?

De naam geeft het eigenlijk al weg: Chinees hardsteen is een hardsteen soort, net als het Belgisch hardsteen. Hardsteen ontstaat door afgezet sediment. Daarom valt het onder sedimentair gesteente. Chinees hardsteen is een duurzaam materiaal. Het is sterk, krasgevoelig en zuurgevoelig. Daarbij is het een populaire vloersoort in woningen, doordat Chinees hardsteen eenvoudig schoon te maken is. Heeft u ook een vloer van Chinees hardsteen? Weet u hoe u dit materiaal het best kunt onderhouden? ADM Vloerenreinigers vertelt u er alles over in dit blog.

Tip 1: Grondig reinigen

Allereerst is het belangrijk dat u uw vloer van Chinees hardsteen goed reinigt. Dit kunt u het best doen met schoonmaakproducten zonder zuren. Chinees hardsteen is namelijk zeer zuurgevoelig. Schoonmaakproducten met zuren tasten de vloer dus aan. Na het schrobben met het schoonmaakmiddel, laat u dit vervolgens kort intrekken. Pas er hierbij goed op dat het niet indroogt! Reinig hierna de vloer nogmaals en spoel het tot slot af met nieuw, schoon water.

Tip 2: Naast nat, ook droog reinigen

Naast het nat reinigen van uw vloer, waarbij u het vuil laat oplossen en wegspoelt met water, is droog reinigen ook van belang om Chinees hardsteen goed te onderhouden. Met droog onderhoud wordt vegen bedoeld en het opzuigen van zand, stof en vuil. Doe dit regelmatig om ervoor te zorgen dat uw vloer zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Het Chinese hardsteen blijft zo langer mooi.

Tip 3: Bescherm het Chinese hardsteen

Wilt u uw vloer van Chinees hardsteen zo goed mogelijk beschermen tegen vuil en vocht? Kies er dan voor om uw vloer te impregneren. Door uw vloer te impregneren, brengt u een beschermlaag aan in de toplaag van het Chinese hardsteen. Hierdoor kan olie, water en vuil minder goed binnendringen. Uw vloer is hierdoor makkelijker schoon te houden. Er zijn verschillende impregneermiddelen waar u uit kunt kiezen. Het ene middel zorgt voor meer glans in uw vloer dan de andere. U kunt kiezen voor een kleurverdiepend effect of juist niet. Hierdoor kunt u uw vloer de uitstraling geven die u wenst. Naast impregneren, kan u Chinees hardsteen ook laten:

  • Polijsten
  • Kristalliseren
  • Schuren
  • Zoeten

Professioneel onderhoud aan uw vloer

ADM Vloerenreinigers biedt u verschillende behandelingen aan voor professioneel onderhoud aan uw vloer. Wij beschikken over veel ervaring en weten hoe we Chinees hardsteen het best kunnen behandelen. Bel 0251836366 of mail naar info@admvloerenreinigers.nl voor het maken van een afspraak, het aanvragen van een offerte of voor meer informatie.

Back To Top