skip to Main Content
100% Tevredenheidsgarantie Betrouwbare specialisten Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Soorten vloerreiniging

Soorten vloerreiniging | ADM Vloerenreinigers

Heeft u een prachtig natuurstenen vloer, maar zijn hier onlangs vlekken op gekomen? Dan is het fijn om te weten welke soorten vloerreiniging u nodig heeft om uw vloer weer te laten stralen. In dit blog legt ADM Vloerenreinigers u uit welke vloeren welke behandeling nodig hebben. We behandelen leistenen vloeren en Belgisch hardsteen. Lees dit blog nu snel verder om erachter te komen hoe u deze vloeren moet reinigen.

Onderhoud van uw leisteen

Om uw natuurstenen vloeren er zo goed mogelijk uit te laten zien, is goed onderhoud van groot belang. Hoe u dit aanpakt is per natuursteen verschillend. Een leisteen vloer heeft meestal een matte kleur, om dit te laten glimmen is de juiste afwerking nodig. Dit wordt gedaan door een vaste was of coating aan te brengen. Ook wordt leisteen vaak geïmpregneerd zodat het minder vatbaar is voor vloeistof.

Leisteen op de juiste manier reinigen

Leisteen is vrij gevoelig voor krassen, let er daarom op dat u geen zand op de vloer hebt liggen. Dit neemt u makkelijk mee via uw schoenen en dit werkt als schuurpapier. Om uw vloer goed te reinigen, maakt u gebruik van zachte (edel)zeep. Ook zijn er speciale reinigers verkrijgbaar in onze webshop die speciaal voor leisteen bedoelt zijn. Gebruik dus nooit schoonmaakproducten die zuurhoudend zijn, zoals anti-kalk, schoonmaakazijn, chloor of allesreiniger.

Onderhoud van uw Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is ook een prachtige steen die ook de benodigde onderhoud nodig heeft. Voor het reinigen hiervan kunnen twee methodes gebruikt worden. Welke methode u nodig heeft hangt af van het soort vervuiling. Bij normaal reinigen kunt u Belgisch hardsteen regelmatig afnemen met een geschikte zachte zeep. Dit onderhoud is vaak al voldoende, zolang u dit regelmatig uitvoert. U kunt het beste na het poetsen, dweilen of moppen het water natuurlijk laten opdrogen. Zorg er wel voor dat u nooit teveel zeep gebruikt en dat u ook alle zeepresten weer verwijderd hebt voordat u de vloer laat opdrogen.

ADM Vloerenreinigers verwijdert ernstige vlekken

Heeft u vlekken in uw Belgisch hardsteen die u niet kunt verwijderen met normale zachte zeep? Dan kunt u het beste de diensten van ADM Vloerenreinigers inschakelen. Wij zorgen ervoor dat uw vloer na afloop weer helemaal als nieuw lijkt. Wanneer u onze experts laat komen kunt u eerst uw wensen aan ons doorgeven, vervolgens gaan wij voor u aan de slag. Ook kunnen wij uw vloeren impregneren om nieuwe vlekken te voorkomen.

Meer informatie over soorten vloerreiniging?

Wilt u graag meer weten over verschillende soorten vloerreiniging? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met ADM Vloerenreinigers. Wij kunnen leisteen en Belgisch hardsteen reinigen, behandelen en onderhouden als de beste! Aarzel dus niet en neem contact met ons op zodat uw vloer weer gaat stralen. Wilt u graag meer informatie hierover? Ook dan neemt u contact met ons op door ons te bellen op 0251-836366 of per mail via info@admvloerenreinigers.nl. U kunt ook een bericht voor ons achterlaten via het contactformulier op de website.

Back To Top