skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Soorten vloerreiniging

Hoe kunt u samen met ons uw natuursteen vloer reinigen?

Heeft u in uw woning en mooie natuurstenen vloer liggen? Om deze parel van een vloer er altijd mooi uit te laten zien, is het belangrijk om uw natuursteen vloer goed te onderhouden. Anders verliest hij letterlijk zijn glans. Voor het grotere onderhoud van uw vloer heeft u af en toe de professionals van ADM Vloerenreinigers nodig. Maar ook met een regelmatig en wat kleiner onderhoud van uw vloer dat u zelf kunt uitvoeren, blijft uw vloer in topconditie. Daarom vertellen wij u in dit blog meer over de soorten vloerreiniging die u zelf kunt uitvoeren voor een aantal soorten natuursteen vloeren. En wanneer professionele reiniging van een vloer gewenst is, vertellen wij u natuurlijk ook.

Reinigen van natuursteen

Er zijn verschillende soorten natuursteen vloeren, zoals marmer, graniet, leisteen, travertin en zandsteen. En voor verschillende soorten natuursteen zijn verschillende soorten reiniging nodig. Hieronder geven we een aantal enkele algemene tips voor het reinigen van diverse soorten natuursteen.

Marmer

Marmer is een zachtere natuursteensoort en kan gemakkelijker krassen oplopen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en dweil de vloer regelmatig om vlekken te verwijderen. Gebruik geen schurende schrobbers of borstels op marmer, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Graniet

Graniet is een hardere natuursteensoort en is gemakkelijker te onderhouden dan marmer. Gebruik een mild reinigingsmiddel en dweil de vloer regelmatig om vlekken te verwijderen. Gebruik geen schurende schrobbers of borstels op graniet, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Leisteen

Leisteen is een zachte tot gemiddeld harde natuursteensoort en kan gemakkelijk krassen oplopen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en dweil de vloer regelmatig om vlekken te verwijderen. Gebruik geen schurende schrobbers of borstels op leisteen, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Travertin

Travertin is een gemiddeld harde natuursteensoort en kan gemakkelijk krassen oplopen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en dweil de vloer regelmatig om vlekken te verwijderen. Gebruik geen schurende schrobbers of borstels op travertin, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Zandsteen

Zandsteen is een zachte soort natuursteensoort waarop krassen kunnen ontstaan. Gebruik voor reiniging van een zandsteen vloer een mild reinigingsmiddel en dweil de vloer regelmatig om vlekken te verwijderen. Gebruik geen schurende schrobbers of borstels op zandsteen, omdat dit krassen kan veroorzaken.

Per soort natuursteen de juiste reinigingsmethode kiezen

Het is belangrijk om per type natuursteen vloer de juiste reinigingsmethode toe te passen. U kunt hierover veel informatie vinden op onze website. Maar u kunt uiteraard ook altijd contact met ons opnemen voor tips voor vloeronderhoud en -reiniging van natuursteen.

Meer informatie? Neem contact op met ADM Vloerenreinigers

ADM Vloerenreinigers is dé specialist in het reinigen, behandelen en onderhouden van natuursteen vloeren. Wilt u meer weten over onze diensten? Of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top