skip to Main Content
100% Tevredenheidsgarantie Betrouwbare specialisten Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Onderhoud en reinigen van uw Travertin vloer

Uw travertin vloer reinigen met AMD Vloerenreinigers

Met een travertin vloer heeft u uiteraard een prachtige natuursteen vloer in huis. Als u die graag netjes en onbeschadigd wilt houden, is reiniging en onderhoud periodiek wel nodig. Daar weten wij bij ADM Vloerenreinigers natuurlijk zeer veel vanaf! Als u regelmatig uw travertin vloer laat reinigen door een specialist blijft deze mooi en heeft die een lange levensduur. Wij vertellen u hier meer over wat u moet weten over uw travertin vloer. En we laten u hier ook weten hoe het reinigen en onderhouden daarvan in zijn werk gaat.

Sterk en eeuwen oud travertin

Travertin is een veelgebruikt materiaal voor onder andere vloeren, trappen en wanden. Het wordt al eeuwenlang toegepast, met succes. Travertin ontstaat in warme ondergrondse bronnen met veel kalk in het water. Zodra de temperatuur van het water stijgt en het CO2-gehalte afneemt, slaat er kalk in het water neer. Dat is het moment waarop travertin ontstaat. Het bijzondere aan deze steen is de onregelmatigheid van het materiaal. Die zijn het gevolg van takjes, bladeren en andere materialen die in het water terecht gekomen zijn. Zij zorgen voor de karakteristieke onregelmatige poriën in het materiaal.

Hoe een travertin vloer reinigen?

Travertin is een kalksteen. En kalksteen is een kwetsbaar materiaal. Kwetsbaar dus voor zuren en water die de vloer kunnen aantasten. Uw nieuwe vloer laten behandelen door een specialist is daarom wel noodzakelijk om al direct schade te voorkomen. U kunt ons dus inschakelen om uw travertin vloer te laten impregneren om zo een noodzakelijke beschermlaag aan te brengen. Vocht, vuil en vet krijgen zo geen kans om de steen te beschadigen of lelijk te maken. Na het impregneren is travertin vrij eenvoudig te onderhouden. Dat doet u door uw vloer met enige regelmaat te laten reinigen door ADM Vloerenreinigers. Zo weet u zeker dat de vloer zeer lang mooi blijft.

Drie manieren van vloeronderhoud

Mocht uw travertin vloer onverhoopt dof worden, of een beetje beschadigen, dan kan dat het gevolg zijn van een niet-regelmatige vloerreiniging. Om dat te verhelpen, zijn er een aantal manieren om daar iets aan te doen. Wij noemen er drie:

  • Door te schuren met water en diamant schuurschijven wordt uw travertin vloer weer mooi glimmend. Dit heet ook wel travertin slijpen.
  • Met kristalliseren behandelt u de bovenste laag van de vloer nauwkeurig.
  • Met polijsten verdwijnen zelfs diepe krassen.

Voor advies over deze manieren van onderhoud voor uw travertin vloer, kunt u altijd bij de professionals van ADM Vloerenreinigers terecht.

Contact opnemen met ADM Vloerenreinigers

Als u uw travertin vloer heeft laten behandelen door een specialist, ziet deze er weer geweldig uit. Maak hiervoor gerust een afspraak met de specialisten van ADM Vloerenreinigers. Wilt u meer weten over het reinigen van uw travertin vloer? Neem dan contact op via het contactformulier op onze website of bel 0251-836366. Ook kunt u ons een e-mail sturen via info@admvloerenreinigers.nl.

Back To Top