skip to Main Content
Offerte binnen 1 dag Gratis inspectie op locatie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Marmer onderhouden

Onze tips voor marmer onderhouden

Als u overweegt een marmeren vloer te laten leggen, of u heeft er al één, dan bent u uiteraard ook op de hoogte dat marme van nature zeer duurzaam is. En natuurlijk heeft een marmeren vloer ook enig onderhoud nodig om hem, toch wel, een levenlang mee te laten gaan en mooi te houden. Wanneer een marmer vloeren goed worden behandeld en onderhouden gaat zo’n vloer dus echt zeer lang mee. Wij zijn uiteraard gespecialiseerd in het onderhouden, reinigen en behandelen van marmeren vloeren. Maar uiteraard kunt u zelf ook ‘uw steentje bijdragen’ aan het onderhoud. Daarom geven we u hieronder enkele tips om optimaal marmer te onderhouden.

Hoe marmeren vloer onderhouden?

Om uw marmer te onderhouden en mooi te houden is het regelmatig reinigen van de vloer van belang. Daar horen natuurlijk de juiste reinigingsmiddelen voor natuursteen bij. Die kunt u in de meeste supermarkten wel kopen. Let wel: marmer is zeer krasgevoelig. Gebruik voor het marmer onderhouden dus zeker geen schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Voor doeltreffend marmer onderhoud en reiniging heeft u de volgende spullen nodig:

 • Een emmer met lauwwarm water
 • Een zachte doek of spons (dus géén schuurspons!)
 • Groene zeep, soda of een speciaal marmer reinigingsmiddel
 • Schoon water voor naspoelen
 • Een droge doek of zeem
 • Hoe vlekken uit marmer verwijderen

  Vlekken uit marmer verwijderen kan als volgt:

  1. Maak het marmer en eventuele vlekken nat met water
  2. Maak een papje van schoon water met daarin zuiveringszout. Ook water met bloem en zacht afwasmiddel volstaat
  3. Bedek de vlek met het papje, en dek het vervolgens met plastic of vershoudfolie
  4. Laat het minimaal 24 uur intrekken en verwijder de vlek daarna met een natte doek
  5. Droog daarna goed na met een droge doek of een zeem

  Krassen verwijderen

  Zitten er krassen in het marmer, dan is het niet zo gemakkelijk om die te verwijderen. Het is eigenlijk een te groot risico om de krassen zelf te verwijderen. Dat kunt u dan beter door ons laten doen. Een marmeren vloeren schuren of slijpen is een specialistische oppervlaktebehandeling. Dan wordt er een zeer dun laagje van de toplaag van uw vloer afgeslepen om beschadigingen en gebruikssporen te verwijderen. En nadat de marmeren vloer geslepen of geschuurd is, kunnen wij het marmer polijsten. Neem voor marmer onderhouden zonder risico’s contact op met ons op!

  Direct contact met ons opnemen

  Wilt u uw vloer van natuursteen laten polijsten door onze vloerenspecialisten? Of wilt u meer informatie over marmer onderhouden? Neem dan contact op via het contactformulier, of bel 0251-836366. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@admvloerenreinigers.nl.

  Back To Top