skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Marmer en natuursteen onderhoud

Waarom is marmer en natuursteen onderhoud nodig?

Heeft u een marmer vloer, of sowieso een natuursteen vloer, dan wordt u geadviseerd om het marmer of de andere natuursteen periodiek te onderhouden. Tenminste: bij ADM Vloerenreinigers zouden we dat u zeker adviseren. Dat is de garantie op een leven lang vloerplezier. En wij weten waarom dat nodig is, omdat wij uiteraard gespecialiseerd zijn in marmer en natuursteen onderhoud. In dit blog vertellen we u waarom dit onderhoud nodig is om uw vloer voor zeer lange tijd mooi te houden.

Wat houdt marmer en natuursteen onderhoud in?

Een marmer vloer onderhouden en een natuursteen vloer onderhouden kan door het materiaal te schuren of slijpen. Wij noemen dat een specialistische oppervlaktebehandeling. We slijpen dan een miniem laagje van de toplaag van het marmer of de andere natuursteen af. Kleine beschadigingen en gebruikssporen verwijderen we zo optimaal mogelijk. Nadat we de steen geschuurd of geslepen hebben, kunnen we het materiaal mooi maken door het te polijsten.

Marmer en natuursteen polijsten

Waarom polijsten? Nadat we de natuursteen door middel van schuren of slijpen hebben bewerkt, ziet het er vrijwel altijd een tikkeltje dof en kleurloos uit. Ondanks dat het materiaal weer mooi egaal is, is dat natuurlijk niet het beoogde eindresultaat. Het marmer moet natuurlijk weer echt gaan shinen! Dat doen we door het te polijsten. Tijdens het polijsten, gebruiken we een steeds fijne korrel. Hiermee verdwijnen uiteindelijk de meest kleine krasjes die nog in de natuursteen zitten. Door middel van marmer of andere natuursteen polijsten krijgt het materiaal weer de oorspronkelijke, nieuwe aanblik.

Hoe vaak marmer en natuursteen onderhoud laten uitvoeren?

Wij adviseren marmer en natuursteen onderhoud min of meer om de vijf jaar te laten uitvoeren door echte specialisten. En zodra u merkt dat er lelijke of doffe plekken in de vloer ontstaan, is het ook verstandig om er even een specialist naar te laten kijken. Wellicht is er dan wel eerder onderhoud nodig.

Wat zelf doen in de tussentijd?

Om uw vloer in de tussentijd in goede conditie te houden, hoeft u hem eigenlijk alleen maar af en toe schoon te maken met reinigingsmiddelen die u gewoon in de supermarkt kunt kopen. Let er wel op dat marmer en natuursteen in het algemeen best krasgevoelig zijn. Gebruik dus nooit schuursponsjes en agressieve reinigingsmiddelen. Voor doeltreffend marmer en natuursteen onderhoud door uzelf, kunt het best de volgende spullen gebruiken:

  • Een emmer met lauwwarm water
  • Een zachte doek of spons (dus géén schuurspons!)
  • Groene zeep, soda of een speciaal marmer reinigingsmiddel
  • Schoon water voor naspoelen
  • Een droge doek of zeem

 

Contact met ADM Vloerenreinigers

Wilt u uw vloer van marmer of andere natuursteen grondig laten onderhouden door onze specialisten? Of wilt u meer informatie over marmer en natuursteen onderhoud? Neem dan contact op met ADM Vloerenreinigers via het contactformulier of bel 0251-836366. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@admvloerenreinigers.nl.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top