skip to Main Content
Offerte binnen 1 dag Gratis inspectie op locatie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Leisteen vloer onderhouden

Jaren plezier van uw leisteen vloer

Bij ADM Vloerenreinigers zijn we dé expert op het gebied van natuursteenvloeren en het onderhoud daarvan. Zo kunnen wij u ook alles vertellen over het reinigen van uw leisteen vloer. Deze prachtige steensoort is zeer geschikt als vloer in uw woning. U kunt er jaren van genieten. Mits de leisteen vloer op de juiste manier onderhouden wordt natuurlijk. U leest er meer over in dit blog.

Wat is leisteen?

Leisteen is een natuursteen die overal ter wereld voorkomt. De steen ontstaat uit klei die onder hoge druk is komen te staan. Zo is de klei na jaren omgevormd tot een harde steen met verschillende dunne laagjes. Deze laagjes geven de leisteen zijn unieke karakter. Het voordeel van leisteen is dat het een erg goede warmtegeleider is. Dit maakt de steen bij uitstek geschikt om vloertegels van te maken.

Leisteen vloer coaten of impregneren

Heeft u een mooie leisteen vloer laten leggen? Dan is het belangrijk om deze op de juiste manier af te werken. Over het algemeen is leisteen vrij mat van kleur. Door de vloer te coaten met een vaste was, krijgt leisteen een smaakvolle glanslaag. Ook kunnen de specialisten van ADM Vloerenreinigers de vloer voor u impregneren. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de vloer nog dieper wordt. Daarnaast zorgt het impregneren, net als het coaten, voor een beschermende laag. Hierdoor kan er minder vuil en vocht in de leisteen vloer trekken. Zo blijft uw chique vloer van leisteen jarenlang mooi!

Leisteen vloer reinigen

Is uw vloer gecoat en/of geïmpregneerd? Dan volstaat het regelmatig schoonmaken van de vloer. Zorg ervoor dat er geen zand of ander vuil op de vloer blijft liggen. Dit kan namelijk krassen veroorzaken. Daarnaast is natuursteen erg gevoelig voor zuren. Gebruik daarom geen producten zoals chloor, allesreiniger of schoonmaakazijn. Want deze kunnen het oppervlak van uw leisteen vloer aantasten. Zijn er na verloop van tijd toch krassen of vlekken op de vloer ontstaan? Dan doet u er goed aan om uw leisteen vloer te laten reinigen door ADM Vloerenreinigers.

Leisteen vloer laten onderhouden door ADM Vloerenreinigers

Wilt u uw leisteen vloer laten onderhouden door ADM Vloerenreinigers? Of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag. Via het contactformulier hier op de site kunt u gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie van ons. U kunt ons ook telefonisch bereiken op het nummer 0251-836366. Of u kunt een mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl.

Back To Top