skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Kwartsiet vloer onderhouden

Hoe houdt u uw kwartsiet vloer jarenlang mooi?

Heeft u een natuurstenen vloer van kwartsiet, en wilt u meer weten over het onderhouden ervan? In dit blogartikel leest u meer over de vele voordelige eigenschappen van deze populaire steensoort, en hoe u deze nog jarenlang mooi kunt onderhouden.

Robuuste eigenschappen

Kwartsiet is een gelaagd soort natuursteen met robuuste eigenschappen. De natuursteen is ontstaan onder extreme temperatuurverschillen en onder hoge druk, tijdens de vorming van gebergtes. Daarom is het een harde steensoort die vorstbestendig is en erg slijtvast. De hoge antislipwaarde van het oppervlak maakt kwartsiet een uiterst geschikte soort natuursteen voor natte ruimtes. Doordat er weinig kalk in de samenstelling aanwezig is, is deze steensoort bovendien minder gevoelig voor slijtage door zuren. Al deze eigenschappen maken kwartsiet makkelijk te onderhouden, en een zeer geschikte kandidaat voor zowel binnen- als buitenvloeren.

De voordelen van een kwartsiet vloer

Aan een natuurstenen vloer van kwartsiet kleven meerdere positieve voordelen. Zo geniet u van een natuurlijke en robuuste uitstraling in of rond uw huis. Ook is deze steensoort zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming, vanwege zijn geleidende eigenschappen. Verder is het materiaal slijtvast en duurzaam. Een kwartsiet vloer die goed onderhouden wordt gaat gegarandeerd nog jarenlang mee.

Aanleggen en onderhouden

Het aanleggen en onderhouden van een natuurstenen vloer kan het beste worden overgelaten aan een specialist. Door de vele dikte- en kleurverschillen tussen de tegels, is het zonder vakkennis erg moeilijk om een mooie, vlakke vloer aan te leggen met deze steensoort. Ook kan een specialist uw natuurstenen vloer nog lang na het aanleggen mooi houden. Dit doet hij door deze extra te behandelen tegen invloeden van buitenaf. Zo verkleint u de kans op vlekken en slijtage en zal uw vloer nog jarenlang mooi blijven.

Het schoonmaken van een kwartsiet vloer

Het schoonmaken van een kwartsiet vloer vergt grondig schrobwerk op zijn tijd. Hoewel het oppervlak niet poreus is en bacteriën zich niet in de steen kunnen nestelen, kan vuil zich ophopen op het ruwe oppervlak. Het is mogelijk om uw kwartsiet vloer te onderhouden door deze te impregneren, zodat water en vuil worden afgestoten. Gebruik voor het schoonmaken van een kwartsiet vloer nooit chloor of allesreiniger, maar altijd een speciale zachte zeep die geschikt is voor natuursteen vloeren.

Uw vloer laten onderhouden door een specialist

Wilt u graag uw natuurstenen vloer van kwartsiet laten onderhouden door een specialist? ADM Vloerenreinigers adviseert en helpt u graag verder. Wij hebben ruime ervaring met het reinigen, impregneren en onderhouden van natuursteen vloeren. Neem telefonisch contact met ons op via 0251-836366, vul ons contactformulier in of stuur uw bericht naar info@admvloerenreinigers.nl.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top