skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Hoe maken wij natuursteen vloeren schoon?

Hoe maken wij natuursteen vloeren schoon?

Als u een natuursteen vloer heeft liggen in uw woning, wilt u die natuurlijk zo lang mogelijk in de allerbeste conditie houden. En met een bezem en een lauw sopje en een dweil komt u al best ver om dat voor elkaar te krijgen. Dat neemt niet weg dat natuursteen periodiek wat grondiger – ofwel professioneel – gereinigd kan en moet worden om een lange levensduur te garanderen. ADM Vloerenreinigers vertelt hoe wij op professionele wijze een natuursteen vloer schoonmaken.

Waarom natuursteen vloer schoonmaken?

Hoe u uw natuursteen vloer gebruikt, bepaalt in grote mate welke schoonmaakbehandeling het meest effectief is en hoe vaak u dit laat doen. Ook de mate van slijtage en vervuiling van uw vloer zijn van belang. Sommige mensen willen graag een altijd glimmende vloer, terwijl anderen juist een wat doffere vloer mooier vinden. Voor iedere soort schoonmaak van natuursteen maken wij altijd een passend onderhoudsplan.

Natuursteen polijsten

Moet de vloer geëgaliseerd of schoongemaakt worden? Dan is polijsten een goede optie. Dat doen we in verschillende fases met verschillende diamantschijven in een steeds fijnere korrel. Het is raadzaam om dat plusminus elke 5 jaar te laten doen.

Natuursteen glanzend maken

Bij het onderhoud en de schoonmaak kunt u zelf de glans van uw vloer bepalen. Bij het polijsten van natuursteen zijn er diverse gradaties glans mogelijk. Dat glimmend maken heet ook wel ‘natuursteen zoeten’.

Natuursteen impregneren

Om schoonmaak te voorkomen en vuil en vocht geen kans te geven, kunt u de vloer laten impregneren of hydrofoberen. Impregneren doen we na het polijsten, zodat er geen vocht of zuur in de natuursteen kan trekken.

Natuursteen kristalliseren

Bij kristalliseren wordt een natuurstenen vloer eerst alkalisch gereinigd (grondig ontvet). Daarna slijpen we de vloer met een diamantschijf. Het kristalliseren zelf doen we met een speciaal kristalpoeder. Dat geeft de natuursteen zijn oorspronkelijke glans weer terug.

Meer informatie? Neem contact op met ADM Vloerenreinigers

Wilt u ook uw natuursteen vloer professioneel laten schoonmaken door ADM Vloerenreinigers? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top