skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Hoe krijgt u dof marmer weer glanzend?

Marmer is tijdloos en elegant materiaal. Marmer wordt ook wel gezien als een luxe materiaal waar mensen trots op zijn als ze het in huis toegepast hebben, op de vloer of als aanrechtblad bijvoorbeeld. Toch kan dit luxe materiaal na verloop van tijd dof worden en zijn oorspronkelijke glans verliezen. Dan ziet het er tijdelijk wat minder luxe uit. Gelukkig zijn er methoden om dof marmer weer glanzend te krijgen. Wij leggen u graag uit dat u geen professional hoeft te zijn om marmer weer glanzend te krijgen. Dat doet u door onderstaande stappen te volgen.

Grondige reiniging

Het eerste wat u moet doen om dof marmer te herstellen, is het aan een grondige reiniging onderwerpen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en warm water om het marmer oppervlak voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat die het marmer kunnen beschadigen. Gebruik een zachte doek of spons om het vuil en stof te verwijderen.

Polijsten

Nadat het marmer schoon is, is het tijd om het te polijsten. Er zijn verschillende marmerpolijstpasta’s en -poeders beschikbaar op de markt. Breng een kleine hoeveelheid pasta aan op het marmer en wrijf het in cirkelvormige bewegingen met een zachte doek. Dit helpt om kleine krassen en doffe plekken te verwijderen, waardoor het marmer weer gaat glanzen.

Gebruik azijn

Azijn staat bekend om zijn krachtige reinigende eigenschappen. Meng een oplossing van gelijke delen water met azijn en breng dit aan op het marmer. Laat het mengsel een paar minuten intrekken en veeg het dan weg met een schone, vochtige doek. Azijn is niet alleen geschikt voor het verwijderen van vlekken; het geeft ook een natuurlijke glans aan het marmer.

Marmersealer

U kunt ook een marmersealer gebruiken om de glans van het marmer te behouden. Een sealer vormt een beschermende laag over het marmer, waardoor het minder vatbaar is voor vlekken en dof worden. Breng de sealer gelijkmatig aan op het marmer en volg verder de instructies op de verpakking.

Professionele hulp inschakelen

Als de bovenstaande stappen niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u professionele hulp inschakelen. Zo kunt u bijvoorbeeld onze hulp inschakelen om uw marmer te laten polijsten om de glans te herstellen.

Kort samengevat

Het behouden van de glans van marmer vereist regelmatig onderhoud. Zorg ervoor dat u gemorste vloeistoffen direct verwijdert om blijvende vlekken te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam om het marmer regelmatig te reinigen en opnieuw te polijsten, afhankelijk van uw gebruik en de blootstelling ervan aan de elementen.

Hulp nodig bij marmer reinigen en glanzend krijgen?

Wilt u meer weten over marmer weer glanzend maken en ander onderhoud? Of wil u ons inschakelen om uw marmer te polijsten? Bel ons via 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl. U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top