skip to Main Content
100% Tevredenheidsgarantie Betrouwbare specialisten Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Het kristalliseren van natuursteen vloeren

Wat is kristalliseren?

Zelfs de sterkste natuursteen vloeren worden bij intensief gebruik dof. Zeker als er veel op wordt gelopen, zoals op een kantoorvloer. Het kristalliseren van natuursteen is een methode om de glans van een doffe vloer te herstellen. De mate van glans na behandeling is afhankelijk van de oorspronkelijke oppervlaktebehandeling (gezoet of gepolijst) en de mate waarin deze dof is geworden. Oppervlakkige sneden en krassen in de vloer worden door het kristalliseren van de natuursteen vloer weer onzichtbaar. Bovendien maakt het kristalliseren van een natuursteenvloer deze minder gevoelig voor vlekken, krassen en slijtage. Uiteraard wordt de vloer ook weer mooi en glanzend, zonder dat deze te glad wordt. Lees verder voor meer informatie over het kristalliseren van uw natuursteen vloeren.

Welke natuursteen vloeren kristalliseren?

Het kristalliseren van natuursteenvloeren is een service die we u bij ADM Vloerreinigers graag aanbieden, maar is niet voor elk type vloer geschikt. U kunt bijvoorbeeld leistenen vloeren niet kristalliseren, net zoals u ze niet kunt polijsten. Het kristalliseren is alleen geschikt voor natuursteen die is samengesteld uit kalk. Zo kunnen wij deze behandeling aanbieden voor alle kalkhoudende natuursteenvloeren, zoals marmer, travertin en blauwe hardsteen.

Hoe werkt het kristalliseren?

Zitten er vlekken en diepere krassen op uw vloer? Dan is het verstandig om de vloer eerst te laten reinigen of polijsten. Een diepe reiniging is nodig om een ​​eventuele beschermlaag te verwijderen. Een schone natuurstenen vloer kan vervolgens nat of droog gekristalliseerd worden. Door een kristallisatie poeder te mengen met water ontstaat er een pasta waarmee de vloer wordt gepolijst. Dit zorgt voor een mooie glans. Daarna wordt de vloer weer schoongemaakt met een natzuiger. Droog kristalliseren van natuursteen vloeren wordt meestal gebruikt voor kleinere onderhoudsbeurten. Daarbij wordt geen pasta, maar een spray gebruikt. Voor een goed onderhoud kunt u uw vloeren één keer per jaar of om de twee jaar laten kristalliseren door ADM Vloerreinigers.

Het resultaat

De pasta die in de vloer wordt gewreven, veroorzaakt een chemische reactie met de kalk in de toplaag van uw vloer. Dit zorgt ervoor dat de toplaag uithardt en goed wordt gedicht. Hierdoor kan vuil minder goed doordringen en zorgt het voor een prachtige glans. Dit heeft echter geen invloed op de gladheid van de vloer, zodat u deze veilig kunt blijven gebruiken. Het kristalliseren van uw natuurstenen vloeren verkleint ook de kans op krassen of slijtageplekken. Bij het kristalliseren van een natuurstenen vloer in een nieuwbouwwoning of kantoorpand kan zelfs de lichte cementsluier die vaak op nieuwe vloeren blijft liggen worden verwijderd.

Uw natuursteen vloer kristalliseren? Neem contact op

Wilt u uw natuursteen vloer laten kristalliseren door ADM Vloerenreinigers, of wilt u hier meer informatie over ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag. Via het contactformulier hier op de site kunt u gemakkelijk en snel een bericht voor ons achterlaten, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. U kunt ons ook telefonisch bereiken op het nummer 0251-836366 of een mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl.

Back To Top