skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Eenvoudig uw marmeren vloer reinigen in 5 stappen

Klein onderhoud van uw marmeren vloer zonder professionele hulp

Een vloer van marmer is een vloer van prachtig natuursteen die er in elk huis geweldig uitziet, maar hij vereist ook speciale zorg. Zo nu en dan heeft een marmer vloer groot onderhoud nodig van een vloerenspecialist, maar over het algemeen kunt u uw marmeren vloer uitstekend zelf schoon en netjes houden om het grote onderhoud zo lang mogelijk uit te stellen Wij geven u hier 5 basistips voor het reinigen van een marmeren vloer, zodat deze er op zijn best blijft uitzien!

1. Veeg de vloer grondig schoon met de juiste bezem

De eerste stap is het vegen van uw marmeren vloer met een stijve bezem die bijvoorbeeld bedoeld is voor laminaat, linoleum, of hardhout. Zorg ervoor dat u in alle groeven tussen de marmeren delen komt, zodat het vuil zich daar niet verzamelt en krassen op uw vloeroppervlak maakt.

2. Gebruik een emmer met lauwwarm water en marmeren vloer reiniger

Pak een emmer en vul deze voor de helft met lauwwarm water en doe er dan wat reinigingsmiddel voor marmeren vloeren in.

3. Neem een zachte doek of spons (géén schuurspons)

Gebruik een zachte doek of spons om het reinigingsmiddel op de vloer aan te brengen. Wrijf hiermee over de vloer in kleine cirkels die alle kanten op gaan. Spoel het reinigingsproduct af met een kopje lauw water dat u over de zojuist gereinigde plek giet.

4. Spoel de vloer af met schoon water, zodat er geen resten achterblijven

U kunt de vloer hierna met warm water afspoelen voor extra bescherming tegen eventueel achtergebleven vuil.

5. Droog het marmer grondig af met een droge doek of zeem

Zorg ervoor dat u de vloer na het poetsen en spoelen goed droog maakt. U kunt er nu weer op lopen!

Uw marmeren vloer schoon in 5 stappen

De vloer is nu schoon en klaar om weer gebruikt te worden. Als het marmer er vuil begint uit te zien, volgt u gewoon weer dezelfde stappen voor een snelle reiniging! Doe dat regelmatig, het is de beste manier om de vloer er glanzend en nieuw uit te laten zien. Marmer is met zijn tijdloze elegantie een prachtige aanwinst voor elke ruimte – laat het niet onbenut!

Uw marmeren vloer laten onderhouden door ADM Vloerenreinigers

Is er groter onderhoud van uw marmeren vloer nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Daarvoor kunt u het contactformulier invullen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 0251-836366. Of u kunt een mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top