skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Een gids voor vloertegels reinigen

Gebruik dit stappenplan voor vloertegels reinigen

Een schone en glanzende vloer kan de uitstraling van een ruimte volledig transformeren. Of u nu keramische, porseleinen of natuurstenen tegels heeft, het onderhouden van een vlekkeloos oppervlak vereist regelmatige zorg en aandacht. In deze gids legt ADM Vloerenreinigers uit hoe u het beste uw vloertegels kunt reinigen om ze weer te laten schitteren. Voor een deskundige schoonmaak van uw tegels, kunt u ook direct een afspraak maken met onze specialisten.

Zelf uw vloertegels reinigen? Start met droge reiniging

Als u zelf uw vloertegels gaat reinigen, begin dan altijd met het verwijderen van stof, vuil en losse deeltjes van de vloer. Gebruik hiervoor een zachte bezem of stofzuiger. U voorkomt hiermee dat vuil tijdens het schoonmaken krassen op de tegels veroorzaakt. En als dat gebeurt, wordt het een stuk lastiger om uw tegelvloer weer mooi te krijgen. Gelukkig weten wij meer over vloertegels reinigen en kunnen we u, indien dit nodig is, altijd helpen met specialistische reiniging om uw vloertegels weer een mooie nieuwe uitstraling te geven.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Wanneer u stof, vuil en losse deeltjes van uw vloertegels heeft verwijderd, vult u een emmer met warm water en voegt u daar een mild schoonmaakmiddel aan toe. Verdun het schoonmaakmiddel volgens de instructies. Een overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen kan een laagje op de vloertegels achterlaten, wat de glans kan verminderen.

Schoonmaken

Dompel uw dweil of mop in de emmer met het schoonmaakmiddel en wring overtollig water uit. Begin uw vloertegels te reinigen. Werk hierbij in secties en vermijd het gebruik van te veel water. Te veel vocht kan de voegen namelijk aantasten en watervlekken achterlaten.

Spoelen en drogen

Na het reinigen van uw vloertegels, spoelt u de tegels af met schoon, warm water om eventuele zeepresten te verwijderen. Dit helpt om de glans van de tegels te behouden. Laat de vloer vervolgens natuurlijk drogen of gebruik een schone, droge mop om achtergebleven overtollig water te verwijderen. Zodra uw tegelvloer droog is, zult u zien dat deze weer straalt als nieuw!

Hulp nodig bij het reinigen van uw vloertegels?

Door uw vloertegels regelmatig te reinigen, zorgt u ervoor dat uw vloertegels er jarenlang prachtig uit blijven zien en dat u de levensduur van uw vloer verlengt. Met deze gids kunt u nog lang genieten van een schitterende vloer in uw huis. Krijgt u uw tegels in huis zelf niet meer schoon? Dan kunt u de hulp inschakelen van ADM Vloerenreinigers. Bel ons via 0251-836366, stuur een mail naar info@admvloerenreinigers.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top