skip to Main Content
Offerte in 1 dag Gratis inspectie Garantie Stofvrije werkwijze Werkzaam in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht

Bescherm uw natuursteen vloer tegen vocht

Een nieuwe natuurstenen vloer

Heeft u een prachtige natuurstenen vloer laten leggen en wilt u de vloer tegen vocht beschermen? In dit blog vertelt ADM Vloerenreinigers hoe u natuursteen goed kunt beschermen tegen vlekken en vocht. Wij vertellen u ook welke natuurstenen vloeren beter geschikt zijn in een vochtige omgeving.

Waarom natuursteen niet tegen vocht kan

Het is bekend dat natuursteen en vocht niet goed samen gaan. Dit komt vanwege het poreuze gedeelte in de steen, hierdoor kan vocht snel intrekken wat vervolgens nare vlekken achterlaat. Maar er zijn manieren om natuursteen wel waterbestendig te maken. Met een mooie natuurstenen wand of vloer creëert u een luxueuze en unieke look in de badkamer of in de keuken!

Natuursteen laten impregneren

Een van de manieren om natuursteen tegen vocht te beschermen, is de steen te laten impregneren met de juiste waterafstotende middelen. Er zijn diverse impregneermiddelen op het internet te vinden, maar u kunt ook ADM Vloerenreinigers uw vloer laten doen. Zo bent u verzekerd van het beste eindresultaat!

Antislip tegen uitglijden

Laat ook uw natuurstenen badkamer vloer met anti slip bewerken. U wilt immers niet uitglijden over uw mooie nieuwe vloer. Voor een mooie afwerking en een goed werkend anti slip effect kunt het beste kiezen voor fijn geboucheerd, gevlamd, sabbiatino, geborsteld of satino. Kies nooit voor gepolijste vloertegels, deze worden zeer glad in een vochtige omgeving.

Welk type natuursteen

Stel u wilt uw natuurstenen vloer laten bewerken met impregneermiddel en daarnaast ook een antislip effect geven. Welke type natuursteen is dan het beste voor in een vochtige omgeving? De beste vochtbestendige type natuurstenen zijn: graniet, basalt, leisteen en een geïmpregneerde harde kalksteen. Andere natuurstenen bevatten meer zandsteen en hebben een hoge porositeit. Deze stenen zijn dan ook minder geschikt voor in een douche.

Mogelijke beschadigingen door vocht

Stel dat u een niet vochtbestendige natuursteen in uw badkamer laat leggen, wat kunnen dan de gevolgen zijn? Vocht dat in natuursteen trekt zorgt voor lelijke vochtplekken. Andere mogelijke beschadigingen zijn matte of glanzende vlakken, kringen of andere onregelmatigheden. Nat geworden nartuursteen wordt vaak bij een slechte bescherming donkerder van kleur. Dit is niet iets wat u op uw nieuwe vloer wilt aantreffen.

Natuurstenen vloer laten beschermen

Heeft u interesse in onderhoud aan uw natuurstenen vloer? Of wilt u graag een beschermlaag laten aanbrengen? Dan bent u bij ADM Vloerenreinigers aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op. Daarvoor kunt u het contactformulier invullen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 0251-836366. Of u kunt een mail sturen naar info@admvloerenreinigers.nl.

    Offerte of informatie aanvragen?


    Back To Top